Med fast hand hällde jag upp ett glas Aecht Schlenkerla Rauchbier Fastenbier till min nybakta fastlagsbulle. Semla, alltså. Idag är det ju fettisdagen och därmed den sista dagen innan den kyrkliga fastan börjar. Nu har jag inte för avsikt att fasta på något sätt, men det hindrar mig inte från att fira dagen med en hembakt semla och ett glas rökig fasteöl.
Kombinationen låter kanske lite märklig. Rauchbier med sötsaker? Nån var ju faktiskt tvungen att prova.
Faktum är att det funkar rätt bra. Åtminstone med just Fastenbier som är åt det lite sötare hållet. Rökigheten krockar inte alls med grädden, kardemumman eller mandelmassan utan ger en väldigt spännande nyans till smakpaketet.
En aning svår kombination att beskriva men klart värd att testa. Så om du inte är så inne på att fasta de kommande 40 dagarna är det något som är värt att prova. Annars får man väl vänta till nästa år.
PS. Semlan behöver såklart inte vara hemgjord.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar