Sveriges bästa ölfestival har återigen visat var skåpet ska stå. Tillbaka i Eriksbergshallen, men med betydligt större yta än tidigare, bjöd årets All In Beer Fest på en riktigt härlig ölhelg. Fantastisk stämning, bra genomfört arrangemang och med en alldeles lagom mängd spännande öl att prova från både kända och okända bryggerier.
Det är inte bara att det är hög genomsnittskvalitet på ölen och bra stämning som gör festivalen bra. När varje bryggare bara får en liten bardisk och man slipper de gigantiska montrarna hamnar mer fokus på ölen och sällskapandet. När man dessutom toppat det redan spännande utbudet med några heta bryggerier från Florida (tack för det Marcus Hjalmarsson), varav några även var på plats personligen, hade man fått alla ingredienser till en fantastisk fest.
Medan festivaler som Stockholm Beer & Whisky Festival, Örebro Öl & Whisky Festival och En Öl & Whisy Mässa i Göteborg är utmärkta för att sprida ölkärlek till större massor är All In Beer Fest en höjdpunkt för oss som redan är frälsta. Arrangörerna är inte sena med att erkänna att de tagit mycket inspiration från Copenhagen Beer Celebration gällande utförandet och de gör det med den äran.
Ölen som serverades höll generellt hög klass. Många varianter på berliner weisse blev det och det var en av de mest spejsade varianterna, Penis Colada (sic!) från Brewski, som blev festivalens snackis. Inte bara för namnets skull, utan för att den också dels var riktigt bra och dels för att det var fruktkött med i ölet (som inte heller såg särskilt aptitligt ut). Bland de mindre kända bryggerierna stod det nya danska Alefarm ut, särskilt genom sina oerhört smaskiga suröl där Funky Orchard var allra bäst.
Antalet öl var sådant att man i ett ganska skönt tempo hann prova sig igenom det mesta i lagom tid tills att passet tog slut och samtidigt hinna umgås med utställare och besökare. Utställarna hade generellt med sig så mycket folk att de hade massor av tid till att prata med besökare och säkert planera en eller annan samarbetsbryggning tillsammans med någon annan utställare.
Ett litet aber var att garderoben behövde betalas med en pollett, vilket innebar att folk som inte hade polletter sedan tidigare pass var tvungna att först gå och köpa polletter vilket i sin tur blev ett onaturligt flöde. Med tanke på att det är november vill nog i stort sett alla besökare hänga in något i garderoben, så varför inte bara lägga det på biljettpriset istället? I övrigt fungerade all logistik otroligt bra, det är ett stort plus att kunna få sitt armband och komma in i festivalens ickeserverande utrymmen innan den serverande delen öppnar. Det är att ta vara på möjligheterna som lokalen erbjuder!
Det var inte riktigt slutsålt i år och så här i efterhand känns det outgrundligt med tanke på kvaliteten på såväl arrangemang som öl.
Håll ögonen öppna efter mer om ölen som serverades och fler bilder.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar