En sådan här utsikt kan få svenska ölfestivaler stoltsera med |
Till årets upplaga, den elfte i ordningen, blev jag inbjuden till att hålla ett av festivalens seminarium. Mitt föredrag handlade om IPAns historia med lite mytknäckning kring dess ursprung (nej, det är inte en ölstil som designades särskilt för att klara av seglatsen till Indien) och var fullsatt av intresserade besökare vid båda tillfällena. Det var väldigt kul att se att det även på en så liten och så onördig festival som SMÖF ändå är fanns ett stort intresse för att få mer kunskap om öl.
Totalt fanns 49 olika bryggerier, huvudsakligen svenska, representerade i form av 40 fatöl och ett stort gäng flasköl (hela öllistan finns i programmet (PDF)). Därutöver fanns även singelbaren där det lite då och då dök upp enskilda flaskor av lite mer speciella öl.
Tomflaskor från singelbaren |
Glada bryggare från Dalarado och Rådanäs |
Lite ris ska utdelas för trängseln som uppstår på lördagseftermiddagen, då det dels var svårt att ta sig fram och dels var långa köer till alla barer. Det finns massor av sittplatser, vilket förstås är bra, men de tar också upp mycket plats. Här skulle man kunna fila på om det inte går att utforma på något bättre vis. Framåt sextiden, då de flesta chartrade bussar samt sista tåget mot Stockholm gick, blev det lite lugnare igen och det var visst inga problem med trängseln på fredagspasset heller.
Jag minns till slut ändå glatt tillbaka på SMÖF 2014.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar