Ölrecension: Omnipollo Nathalius

, , Inga kommentarer
Efter succéer med Moebius och framförallt Nebuchadnezzar har Omnipollo nu gett sig på att göra en ny DIPA. Nathalius är namnet på det nya verket som använder majs och ris för att bli extra krispig och sedan en tid tillbaka finns den på krogar och för privatimport. ”Som vanligt” är den gjord på De Proef i Lochristi i Belgien.

Till skillnad från Omnipollos tidigare försök i stilen är det inte mycket som gått vägen här. Kroppen är för tunn och torr för att bära upp humlen och beskan. Den finns knappt alls förrän alkoholen slår in i slutet och ger en spritig smak. Visst smakar det humligt, men humligheten slår efter en initial trevlig fruktighet över åt det vita mellan skal och fruktkött på citrus, vilket inte smakar speciellt gott. Beskan är också därefter, alltså obehagligt stark.

Nä, den här ölen är helt enkelt inte särskilt trevlig att dricka. Om det har att göra med inblandningen av ris och majs vet jag inte, men efter att ha kämpat mig igenomhalva flaskan åker resten i vasken.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar