Tillfälligt släpp på Systembolaget 25 April 2025
1 dag sedan
Portersteken är en av Sveriges ledande ölbloggar och blev framröstad till den allra bästa både 2015 och 2014. Följ via Facebook, Instagram och RSS.
2010 reagerade jag på att det saknades svenska bloggar om öl och mat i kombination och bestämde mig för att ändra på det genom att skapa min egen. Sedan dess har fokus flyttats mer mot öl. Utöver mer än 1000 artiklar här på Portersteken har jag skrivit i bland annat c/o Hops och Dalarnas Tidningar.
Copyright © 2014 • Portersteken
Ja, man vet inte om man ska skratta eller gråta. Fullkomligt bedrövlig givetvis !!
SvaraRaderaCheers
Håller med ovanstående. Fullständigt bedrövligt. Om Håkan inte vet kan han väl ha vett och integriteten att säga att han inte kan detta eller inte har den informationen eller något liknande. Sedan kan det givetvis röra sig om en felsägning, men det låter inte som så. Håkan bör nog hålla sig till vin.
SvaraRaderaPå ratebeers top50 består top10 av 8 amerikanska öl. Kan man bli mer obildad.
SvaraRaderafast är det inte lite obildat att 8/10 öl på ratebeer top 10 är amerikanska?
RaderaJag tycker faktiskt inte hans fadäs med underjäst och överjäst bekymrar mig. Inte heller hans antydning om USAs mindre bra ölrykte. Prata till bönder på bönders vis känns som en bra devis MEN jag hakar upp mig på att öl, som han uttrycker det, är huvudspåret vid val av dryck och ändå har han bara med två öl och sedan fyra viner (av dryckerna med alkohol, sedan blir det 1-1 på det alkoholfria) Varför bara två rekomendationer av det som han anger som det bättre grundtipset?
SvaraRaderaHär har vi ett positivt exempel istället, Mariestads fick en 2a och alla microölen fick 3 eller bättre
SvaraRaderahttp://www.svd.se/mat-och-vin/storhelger/svds-stora-paskolstest_8019986.svd
Jag kanske ska skicka min bok till honom och placera en post-it lapp där han kan läsa om över- och underjäst. Det är ju inte annars så himla svårt att kolla upp innan om man är osäker. Det är som att jag skulle stå och prata om att vin görs på druvjucie-koncentrat...
SvaraRaderaVärt att notera är också programledarens kommentar när Håkan säger att Oppigårds kostar 25 kronor: "oj, det var dyrt". Hur tänker han då? Det är typ femton spänn dyrare än burklagern (inte jättemycket pengar). Köper man sex stycken förlorar man 60 kronor som inte heller är mycket pengar. Dessutom är ju vin sjukt mycket dyrare men tjatar man aldrig om.
Visst är det kul att de nämner öl i TV men när de inte kan skilja på över- och underjäst kanske de bara ska säga något i stil med: "Köp Oppigårds, den är bra."