Ett snabbt litet tips på en riktigt god löksås, särskilt till kokt potatis med någon typ av fläskkött. Skiva ett godtyckligt antal gula lökar och släng i en stekpanna med mycket smör. Strö över lite socker, sisådär en tesked per lök kanske, och låt det hela karamellisera. Löken ska bli riktigt mjuk och fin, det tar minst 10 minuter på medelhög värme. Avsluta såsen med att pudra över lite mjöl, vänd runt alltihopa och häll över en skvätt öl. Låt koka in en stund. Servera!
Jag använde 4 lökar och ca 2 dl Ocean 12 Plato Lager och fick då en riktigt tjock sås, nästan som en marmelad, som räckte till två stora portioner. Mycket fin söt smak från löken som vilar på en backdrop av öl. Ölsmaken i sig slår absolut igenom! Tillsatsen av öl ger också en djupare, rikare smak och det blir riktigt smarrigt att sleva upp på potatisen. Om man vill ha en tunnare sås kan man späda med buljong om man vill vara snål med ölen.
Man in the Moon firar 30 år med en storslagen ölfest
10 timmar sedan
Det där lät grymt gott. Hoppas man får arslet ur vagnen att prova det.
SvaraRadera