Foto lånat av Mattias |
En del svenska mikrobrygder letade sig in. Bland annat en basilikasaison från Eskilstuna Ölkultur som var väldigt intressant med tydliga kryddiga basilikatoner. Är basilikaöl verkligen gott? Ja, ganska faktiskt om än ingen absolut fullträff den här gången. Mohawks båda påsköl fanns också med och jag måste säga att deras Red Easter helt klart hör till de allra bästa av de svenska ölen som fanns i årets påsklanseringen hos Systembolaget, medan Black IPA Easter Edition var en liten miss som var alldeles för spretig för att bli god.
Ängös Diaboliska Belgiska Dubbel provade jag även på SBWF i höstas men jag blev mycket mer imponerad ikväll då den visade upp ett brett smakregister med flera banannyanser, karamell och lite bubbelgum. Postiljonen kom in som en blindöl omkring en tredjedel in på provningen och ingen av oss klarade av att ens komma i närheten av att placera den. Vi kom inte närmare än att placera det som en engelsk stil. Nu var den möjligen past it's prime, men var inte Postiljon bättre förr i tiden eller är det bara mina smaklökar som ändrats?
Kvällens behållning för min del var dock Smuttynose Wheat Wine från 2009 som var härligt mjuk i munnen med underbart mjuksöta smaker av karamell, torkad frukt och subtil honung. En toppöl helt klart! Mikkeller Barrel Aged Texas Ranger var inte långt efter med en trevlig blandning av bourbon, rök och chili som trots ganska modesta 6,6 % levererade väldigt mycket smak. Nej, nu är det väl dags att slockna en stund och ladda för en lång morgondag. Valborg i Uppsala är ingen liten företeelse.
Hur smakade Svart? Vet du när den kommer till Systembolaget, om den nu kommer?
SvaraRaderaSvart och London kommer i beställningssortimentet imorgon med kollikrav på 15 flaskor (en blåback). Kommer även på hylla på några bolag här i Uppsala :)
SvaraRadera