I frysen låg några skivor fläskkarré och i skafferiet fanns det att välja mellan ris, spaghetti och couscous att äta till. Det fick bli spaghetti. Marinad till köttet pusslades ihop av olja, soya, salt, rosmarin, oregano och säkert nån mer udda krydda. Lite isbergssallad fanns också som behövde ätas upp. Sås då? Nä, fanns ingenting vettigt att basera en sås på, och spaghetti med en köttbit kändes lite väl torrt. Så jag pallrade mig ner till ICA ändå och köpte lite gräddfil. I med de sista vitlöksklyftorna. En spansk peppar fanns det också, bara att finhacka och slänga i. I med salt och citronpeppar och så var en hyfsad sås klar.
När jag var in på Systembolaget i torsdags för att beställa hem lite av mitt-i-månaden-nyheterna, som ska komma på måndag så att jag precis hinner hämta ut dem, så kände jag efter i fickan och hittade 19 kr i mynt. Traskade bort till vanliga ölhyllan och letade efter öl för max 19 kr. Punk IPA? Nja, den hade säkert passat rätt bra, men jag har ju druckit den så mycket under hösten. Men här då, Nils Oscar Kalasöl. Kan inte minnas när jag drack den senast, och en vienna borde passa utmärkt till ugnsgrillad fläskkarré. Kostar 19 kronor exakt dessutom, så slapp jag alla småmynt.
Här är resultatet
Mot någorlunda höga odds blev detta en god middag med en passande öl till. Såsen livade upp pastan medan köttet och ölet utförde sin väntade dans mellan stekyta och karamelliserade smaker i ölet. Kalasölet var dessutom lite humligare än väntat, med en frisk av touch av citrus på slutet. Nu har jag tre portioner fläskkarré med spaghetti kvar, så det blir en enformig helg i matväg. Jag ska nog belöna mig själv med en Valsviken Vinterporter senare ikväll, så kan jag nog stå ut med matens enformighet.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar