Plockade upp flaskan med Fuller's Brewers Reserve ur den fina kartongen och hällde upp i glaset med tanken att lyxa till tredje advent lite. Men det blev en flopp, det var ju mest spritsmak på en alldeles för tunn kropp. Vinterns lågvattenmärke så här långt, speciellt om man ser till priset.
Tur då att köttfärslimpan fylld med mozzarellaost och basilika blev riktigt lyckad istället. Jag blandade bara ihop 500 g köttfärs, 1 ägg, 1/2 dl grädde, salt, peppar och pressad vitlök (jag tog med en finhackad chili också, men den kan man ju hoppa över) och formade till en limpa och delade den i mitten. Sen rev jag 125 mozzarellaost och blandade med en rejäl nypa torkad basilika och fyllde limpan med det. 25 minuter i 200 grader och så var det hela klart. Till det lite kokt potatis, en enkel gräddsås på sky från köttfärslimpan, grädde, soja och kalvfond. Det är också gott att köra fetaostfyllning istället för mozzarella. Oavsett så blir det en skön twist på klassisk husmanskost. Nu hade jag ingen passande öl till, utan tog istället ovan nämnde besvikelse som en tänkt after dinner treat, men det gick ju alltså inte så bra. En hyfsat robust öl i engelsk stil hade nog varit perfekt till dock. En Postiljon kanske?
Krombacher storsatsar på buteljering
1 timme sedan
0 kommentarer:
Skicka en kommentar