...kom de tre böcker jag beställde från Adlibris i helgen. Kanske inte lika spännande som att få en låda med häftig öl förstås, men någonstans ska man väl få lite teoretisk kunskap från också. Grape vs Grain: A Historical, Technological, and Social Comparison of Wine and Beer av Charles Bamforth jämför, som ni kanske förstår av titeln, öl och vin ur en mängd olika perspektiv för att lyfta fram att öl är, åtminstone, likvärdig vin som dryck. He said beer, she said wine av Sam Calagione och Marnie Old jämför också öl och vin, eller snarare utkämpar en batalj med öl i ena ringhörnan och vin i den andra. Vad de slåss om? Vilken dryck som är bäst ihop med mat. Med Tasting beer: An Insider's Guide to the World's Greatest Drink av Randy Mosher så var det slut på tjafset om vin. Det är ju öl vi vill ha, och här får vi det, med vad som verkar vara en rejäl genomgång av allt man behöver veta för att bedöma ett öl. Fast i ärlighetens namn ska det bli ganska kul att läsa lite om vin också, det är något som jag kan alldeles för lite om. Kunskap kan man aldrig få för mycket av!
Frågan är vilken jag ska börja med att läsa? Och kan någon av dem vara lika välskriven som Garrett Olivers The Brewmaster's Table? En recension av den kommer på bloggen inom kort förresten, och recensioner av dessa böcker lär också dyka upp så småningom.
Cider anno 2024
14 timmar sedan
Letar alltid efter bra ölböcker. Blir intressant att höra dina åsikter om dessa.
SvaraRadera